Ben Hofman

Sicilië per klassieker, het organiseren van rondreizen over Sicilië in klassieke Italiaanse auto's.Van het één kwam het ander. Begin 2007 nam ik het plan op om naar Italië te verhuizen en vond ik een baan als beheerder van een vakantieparkje aan de voet van de Etna. Mijn eerste kennismaking met werken in het toerisme. En onverwacht werd ik gebeten door het werken in het toerisme.

Op de Tenuta waar ik werkte werd ik geconfronteerd met problemen die reizen op Sicilië met zich meebracht. Dat moest beter kunnen. Zou het niet veel prettiger zijn om persoonlijk op de luchthaven ontvangen te worden dan in de rij te moeten wachten bij de autoverhuur? Hoe ondervang ik het probleem van de complete afwezigheid van bewegwijzering. En last but not least, zou ik mensen in de oldtimers die ik had kunnen laten rondreizen?

Het concept Sicilië per klassieker was geboren. Aan de hand van een roadbook met daarin routes in het bolletje pijltje systeem bekend uit de rallysport rijden gasten van hotel naar hotel. Dat roadbook is uiteindelijk uitgegroeid tot een persoonlijke reisgids van meer dan 70 pagina's vol met tips routes en wetenswaardigheden over Sicilië.

En het breidt nog steeds uit. Vanaf 2015 komt er Sicilië per trein bij. Dezelfde rondreizen, een wat beknopter roadbook met daarin niet de routes per auto maar de routes per trein, met dienstregeling, maar zeker zo veel tips en tricks om ook deze reizen tot een unieke ervaring te maken.

Op de site van Sicilië per klassieker uiteraard veel meer informatie over het aanbod, de auto's de accommodaties en de routes.

titel van de foto of een verhaaltje

Processie Castiglione di Sicilie Stierenvechten Audrey De Alfa Romeo Giulia bij Siculiana Marina